søndag 24. oktober 2010

Bake bake kake...

I dag har vi hatt familieselskap, og feiret 1-åringen med masse god mat og kaker. Og det ble som vanlig prøvd ut nye oppskrifter for anledningen.
Jeg elsker å prøve ut nye oppskrifter, spesielt når det kommer til kaker og den slags. Det er jo en liten risk å prøve ut en helt ny oppskrift når det skal være til et selskap, men til nå har det gått ganske greit med alt jeg har laget (ikke for å skrøyte altså...).



I dag prøvde jeg meg for aller første gang på franske makroner (Macarons), mmmmm....
Jeg prøvde makroner første gang jeg var i Thailand i sommer, men synes egentlig ikke de var så gode. Disse var da veldig tørre, noe jeg har hørt at de IKKE skal være. De skal heller være litt seige. Så da tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage dem selv, for å se om de faktisk var så gode som mange sier de er.
Oppskriften jeg fulgte var denne , hun har en kjempe grei trinn for trinn forklaring som er veldig lett å følge.
De ble fylt med marshmallowsfrosting og sjokoladeganache. Oppskrift på frostingen finner du lenger nede i innlegget, og oppskrift på sjokoladeganachen fant jeg samme plass som makronene. Synes de ble ganske så vellykket og gode om jeg må si det selv, selv om det er rom for forbedring på utseendet da
:-)

Cupcakes er min spesialitet og er alltid med på kakebordene mine, og i dag var intet unntak. Det ble Devil's Food Cupcakes med marshmallows frosting. Jeg brukte Passion4baking sin oppskrift på Devil's Food cake, suuuper god. Også brukte jeg denne oppskriften til marshmallowsfrostingen.
Jeg doblet oppskriften på frostingen og brukte 1 krukke med vanlig hvit marshmallowsfluff, og en krukke med marshmallowsfluff med jordbær smak. Jeg forelsket meg helt i den frsotingen, så dette er blitt min nye favoritt!
Den er ganske fast, så vet ikke hvordan den blir å sprøyte ut i sprøytepose? Fikk ikke prøvd det siden jeg ikke hadde flere sprøyteposer igjen. Prøvde først med vanlig brødposer med sprøytetip i, men det gikk hvertfall ikke.


Laget også cake pops, uten pinnen:-) Hadde tenkt å lage de jeg laget sist gang med Devil's Food cake, men synes det ble litt mye sjokolade siden jeg allerede hadde sjokolade cupcakes.
Så søkte litt på nette etter andre varianter, og dumpet borti en variant med gulrotkake. Er veldig glad i gulrotkake, så tenkte det måtte være kjempe godt. Så feil kan man ta...Synes ikke gulrotkake passet som cake pops i det hele tatt, så prøver ikke det igjen.
Tror jeg skal holde meg til den varianten med sjokoladekake jeg, så er vi på den sikre siden:-) Oppskrift på knallgode cake pops finner du også på Passion4baking.




Også laget jeg en helt enkel ostekake, noe som også er fast innventar på kakebordet her i heimen. Bursdagsbarnet var meget fornøyd!

Nå skal jeg strekke meg ut og slappe av i sofaen resten av kvelden. Ønsker dere alle en riktig god søndagskveld videre, snart ny uke med nye muligheter.

Klem Anita


tirsdag 19. oktober 2010

Hermegås...

Jeg har blitt så inspirert av Lenelene som lager de KULESTE nøkkelringene, så i dag ville jeg prøve å lage noen selv.



Tadaaa! En blå og en grønn, begge med like mye sjarm. Den blå blir en utloddingspremie som skolen til storebror skal ha, de skal nemlig samle inn penger til Zambia i Hei verden prosjektet. Den grønne har fått plass på sekken hans. Mellomste synes jo selvfølgelig at det var litt urettferdig at hun ikke skulle få en, så nå må jeg belage meg på å lage en til henne også. For å si det slik, dette blir ingen ny hobby. Tror jeg skal overlate dette arbeidet til Lenelene:-)

Klem Anita

fredag 15. oktober 2010

Bli med og støtt rosa sløyfe-aksjonen!


For å vise min støtte til rosa sløyfe-aksjonen, har jeg heklet en rosa sløyfe som jeg skal ha på meg. Jeg har også gitt et lite økonomisk bidrag på nettsiden deres, ikke så mye som skal til hvis alle gir litt:-)

Brystkreft rammer ca 2 800 kvinner årlig. Regelmessig undersøkelse av brystene og jevnlig mammografi bidrar til tidlig oppdagelse. Tidlig diagnostisering redder liv!

1 av 12 kvinner i Norge vil utvikle brystkreft i løpet av livet. Takket være forskning overlever stadig flere, men videre forskning er nødvendig for å redde enda flere. Med din støtte blir vi enda sterkere i vår kamp for dem som rammes av brystkreft.

Har du også lyst å gi et lite bidrag til aksjonen kan du gå inn på Rosa Sløyfe, eller du kan kjøpe en rosa sløyfe produkt hos b.l.a Lindex, Coop, Vitusapotek, Clas Ohlson, Philips og mange mange fler.

Klem Anita.

torsdag 14. oktober 2010

Nye merkelapper.


Disse skal få pryde og pynte alle de hjemmelagte tingene jeg sender med ungene på skolen og i barnehagen, så er hvertfall sjangsen større for at vi får det igjen hvis noe skulle forsvinne. Merkeligt det der, hvordan ting bare forsvinner i løse luften...
Jeg bestilte disse på minanamnband, var de ikke fiiiine vel:-) Jeg er hvertfall veldig fornøyd med dem.

Klem Anita

lørdag 2. oktober 2010

Første sett med kjøkkenkluter gitt bort.

Dette er det første settet med kjøkkenkluter som er gitt i gave, den heldige var svigerfar i anledning bursdagen hans. Han liker å vaske og kokkelure på kjøkkenet, så håper han får glede av disse. Fargene står i stil med kjøkkenet deres.

Klem Anita

Gutte vimpler.


Ble ferdig med vimplene til storebror for noen dager siden, har bare ikke hatt tid å blogge dem før nå. Slik ble dem da i 3 nyanser blått og hvitt, så nå ser vi hvertfall hvem som er hvem sitt soverom:-)

Disse heklet jeg uten kant rundt, da ble dem litt smalere og spissere. Ser de ruller seg i spissene enda, selv om jeg tok noen runder under strykemaskinen med dem. Ja ja...kan ikke være helt perfekt hele tiden. Det viktigste er at eieren er fornøyd med dem.

Jeg har blitt så hektet på vimpler, at jeg planlegger noen røde og hvite til jul. Da skal de henge OVER ALT! :-)

Nå skal vi til svigers og få kjøttkaker, ha en fortsatt god lørdag til dere alle:-)

Klem Anita